ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΕΔΩ!

Θησέως 12-14, 2ος όροφος

 

105 62  Σύνταγμα, ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΑΣ

info@selection-travel.gr

Tel: +30 210 3236130

Fax: +30 210 3236131

 

 

Σικελία
6 ημέρες

Αναχωρήσεις:20/07, 03, 17/08

 

1η μέρα: Αθήνα - Κατάνια - Αίτνα - Ταορμίνα - Κατάνια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση με προορισμό την Αίτνα - το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800μ. Εκεί θα δούμε τους κρατήρες Silvestri και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), χτισμένη επίσης σε πανοραμική θέση. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, η αρχαία αποικία των Ναξίων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο Ελληνικό θέατρο και δια μέσου της Κόρσο Ουμπέρτο θα καταλήξουμε στην κεντρική Πιάτσα Νόβε Απρίλε με τον Πύργο του Ρολογιού. Επιστρέφουμε στην Κατάνια για ξενάγηση στην ιστορική πόλη, που είναι χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον Μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για τη μαύρη πέτρα της Αίτνας που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους. Περπατώντας στην παλιά πόλη κατά μήκος της Οδού Ετνέα θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό και το άγαλμα του ελέφαντα (Liotru), σύμβολο της πόλης, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το ανάκτορο των Μπισκάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες - Nότο - Κατάνια

Πρωινό και αναχώρηση για την αρχαία Ελληνική πόλη των Συρακουσών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνα του Β’ κ.ά. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό - μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε Χριστιανική εκκλησία και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους πάπυρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη Νότο στους πρόποδες των Υβλαίων Ορέων. Μια πόλη που συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Μπαρόκ, εκεί,  είναι στην αποθέωσή του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κατάνια - Πιάτσα Αρμερίνα (Villa del Casale) - Ακράγαντας

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Piazza Armerina προκειμένου να επισκεφθούμε τη μοναδική Ρωμαϊκή βίλα Casale.  Θα θαυμάσουμε τα εκπληκτικά ψηφιδωτά με σκηνές από την καθημερινή ζωή της εποχής, μυθολογικά και ιστορικά θέματα. Ακόμα θα δούμε τις θέρμες, το περιστύλιο, το μεγαλειώδες κτίριο σε ρυθμό βασιλικής και όλους τους υπόλοιπους χώρους της επαύλεως. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου είναι και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο κατά τη ξενάγησή μας θαυμάζουμε τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Θα δούμε τον Ναό της Ήρας, τον Ναό της Ομόνοιας, ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, του Ηρακλή, τον τεράστιο ναό του Δία, τον Ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) - από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας Ελληνικής τέχνης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο για επίσκεψη στο κέντρο της πόλης ή στο μουσείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ακράγαντας - Σελινούντας - Ερίτσε - Παλέρμο

Σήμερα το πρωί αφήνουμε τον Ακράγαντα με προορισμό μία από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, τον Σελινούντα. Άφιξη και ξενάγηση στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο, που θεωρείται ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, με τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Κατευθυνόμαστε δυτικά μέσα από μια όμορφη παραλιακή διαδρομή και κοντά στο Τράπανι θα επισκεφθούμε τη γραφική Μεσαιωνική Ερίτσε, με τα τείχη, τα κάστρα και τα στενά δρομάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παλέρμο - Κεφαλού - Παλέρμο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Σικελίας. Το Παλέρμο -ή Πάνορμος στην αρχαία Ελληνική- είναι παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο στο μυχό ενός μεγάλου κόλπου, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι, έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα διασχίζοντας τη βόρεια πλευρά του νησιού θα επισκεφθούμε την Κεφαλού για να δούμε την Πιάτσα Ντουόμο, τον Καθεδρικό ναό (12ος-15ος αι.) με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και τα στενά δρομάκια της γραφικής αυτής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Παλέρμο - Μονρεάλε - Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός με τα θαυμάσια ψηφιδωτά Βυζαντινής τέχνης. Αφού επισκεφθούμε το ναό κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο της πόλης. Άφιξη στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής.

 

            Κόστος κατ’ άτομο


Αναχωρήσεις     Early Booking    Δίκλινο    Μονόκλινο    Παιδί

20/07
03, 17/08               695€              745€        +160€         645€

 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Απευθείας πτήσεις της AegeanAirlines

 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Κατάνια, 1 Ακράγαντας, 2 Παλέρμο) 

 • Πρωινό καθημερινά

 • Ημιδιατροφή μόνο στην Κατάνια και στον Ακράγαντα

 • Μεταφορές, εκδρομές βάσει προγράμματος

 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

 • Επίσημος τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα και τις Συρακούσες

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρόμιου και επίναυλος καυσίμων 140€

 • Checkpoint 20€ (πληρωτέα Αθήνα)

 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, ποτά / αναψυκτικά κατά την διάρκεια των δείπνων

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

ΠτήσειςAegeanAirlines:


Από         Προς     Αναχώρηση     Άφιξη     Αριθμός Πτήσης


Αθήνα      Κατάνια     08.20          09.00         Α3 672

Παλέρμο  Αθήνα        15.40           18.35           Α3 677

 

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

 • Κατάνια:NHCatania 4*

 • Ακράγαντα: iH Hotels Agrigento Kaos Resort 4*

 • Παλέρμο:MercurePalermo 4*

 

Γενικές σημειώσεις:

 • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 • Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

 • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

 • Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες

 • Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών  Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site  www.smileacadimos.gr