ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΕΔΩ!

Θησέως 12-14, 2ος όροφος

 

105 62  Σύνταγμα, ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΑΣ

info@selection-travel.gr

Tel: +30 210 3236130

Fax: +30 210 3236131

 

 

Μεγάλος Γύρος Ρουμανίας

12 ημέρες

Αναχωρήσεις:11, 18, 25/07, 01, 08, 15, 22/08

 

1η μέρα: Αθήνα-Σόφια

Πρωινή αναχώρηση για τη Σόφια με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

2η μέρα: Σόφια-Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση με πορεία προς Βουκουρέστι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για πεζή περιήγηση στην παλιά πόλη.Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βουκουρέστι - Πέλες - Πύργος Μπραν (Πύργος Δράκουλα) - Μπρασόβ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχώρηση για μια σύντομη επίσκεψη στο Παλάτι Πέλες. Συνεχίζουμε για τα Καρπάθια, όπου θα επισκεφθούμε το Φρούριο Μπραν (Πύργο του Δράκουλα). Άφιξη στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μπρασόβ - Σιγκισοάρα

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τη Μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα. Επιστροφή στη Μπρασόβ και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μπρασόβ – Φαράγγι Μπικάζ – Κόκκινη Λίμνη – Ιάσιο

Πρωινό και αναχώρηση μέσω υπέροχης διαδρομής κατά μήκος της λίμνης Μπικάζκαι του ομώνυμου φαραγγιού. Η κόκκινη λίμνη με τα όρθια δέντρα σχηματίστηκε απο κατακρήμνιση του βουνού, που έφραξε τον άνω ρου του ποταμού Μπικάζ (1836). Άφιξη στο Ιάσιο και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Περίπατος γνωριμίας με την πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ιάσιο

Πρωινό και αναχώρηση για τηνπεριήγηση στην πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας, που, ως γνωστόν, συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και Επανάσταση του 1799 και του 1821. Περίπατος στον πολύ όμορφο πεζόδρομο της πόλης με τον περίφημο ναό των Ταξιαρχών, όπου ορκίστηκε ο Υψηλάντης για την έναρξη της Επανάστασης του ’21 στη Μολδοβλαχία. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Απόγευμα ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ιάσιο - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας – Γκούρα Χουμορουλούι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σουτσεάβα, περιοχή των μοναστηριών της Ρουμανικής Μολδαβίας. Η μέρα είναι αφιερωμένη στα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής: Βορονέτ, Σουτσεβίτα & Μολντοβίτα. Χαρακτηριστικές οι περίφημες τοιχογραφίες τους, με θέματα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους κ.λπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στηνΓκούρα Χουμορουλούι, δείπνο και διανυκτέρευση.(ΗδιανυκτέρευσηενδέχεταιναγίνεικαιστηΣουτσεάβα.)

8η μέρα: Τρανσυλβανία - Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι - Κλουζ Ναπόκα

Σήμερα ταξιδεύουμε δυτικά στην Τρανσυλβανία, περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ στο «Κάστρο του Δράκουλα», εστιατόριο/ξενοδοχείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, την Κλουζ Ναπόκα, κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη, με μηδέν εγκληματικότητα και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Περιήγηση πόλης καιτακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

9η μέρα: ΤurdaSalina, «Υπόγειο Παλάτι Αλατιού» - Σιμπίου
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Αλατωρυχείο Turda Salina, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα για τον επισκέπτη στη Ρουμανία. Οι εγκαταστάσεις του αλατωρυχείου είναι πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένες. Τα πάντα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Υπάρχει υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 120 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης! Συνεχίζουμε για τη Μεσαιωνική Σιμπίου. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη Σιμπίου, που αποτέλεσε πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007 και έχει ανακηρυχθεί σε διατηρητέα πόλη της Unesco. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτρυγισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
10η μέρα: Σιμπίου – Τρανσφαγκαρασάν– Βουκουρέστι
Πρωινό και αναχώρηση για να διανύσουμε τη μοναδική διαδρομή του Τρανσφαγκαρασάν.Το όνομα του το πήρε καθώς διασχίζει το όρος Φάγκαρας, της οροσειράς των Καρπαθίων και αποτελεί τον 2ο υψηλότερο ασφαλτοστρωμένο δρόμο της Ρουμανίας μετά την Transalpina. Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε την περίοδο μεταξύ 1970 και 1974 από το Νικολάε Τσαουσέσκου, αποτελώντας μια καθαρά στρατιωτική διαδρομή, η οποία θα συνέδεε τις περιοχές της Τρανσυλβανίας και της Βλαχίας. Αυτό, γιατί μετά την επίθεση της Σοβιετικής Ένωσης στην Τσεχοσλοβακία το 1968, ο Τσαουσέσκου ήθελε να εξασφαλίσει ταχεία στρατιωτική πρόσβαση σε όλα τα βουνά στην περίπτωση εισβολής στη χώρα. Ο Transfagarasan ανηφορίζει σε υψόμετρο 2.042 μέτρων, έχει απότομες στροφές και αποτελεί πόλο έλξης για τους οδηγούς. Θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο φράγμα Vidraru, καθώς το τοπίο είναι πολύ όμορφο. Πορεία προς το Βουκουρέστι. Άφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
11η μέρα: Βουκουρέστι–Σόφια
Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη με τις πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιο, το Εθνικό Θέατρο του Λουκά Καρατζιάλε, τον Λόφο της Μητρόπολης και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σόφια, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
12η μέρα: Σόφια–Αθήνα
Πρόγευμα και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

              Κόστος κατ’ άτομο


Αναχωρήσεις        Early Booking      Δίκλινο    Μονόκλινο      Παιδί

11, 18, 25/07
01, 08, 15, 22/08        615€                635€       +245€           475€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia

 • 11 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 3*, 4* (2 Βουκουρέστι, 2 Μπρασόβ, 2 Ιάσιο, 1 Γκούρα Χουμορουλούι, 1 ΚλουζΝαπόκα, 1 Σιμπίου, 2 Σόφια)

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Εκδρομές/περιηγήσεις βάσει προγράμματος

 • Τοπικός ξεναγός στο Βουκουρέστι

 • Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 • Δεν περιλαμβάνονται:

 • Checkpoint 25€

 • Είσοδοι σε μουσεία, πύργους,  ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων

 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

 

Γενικές σημειώσεις:

 • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 • Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .

 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

 • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

 • Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες

 • Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.

 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών  Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας  www.smileacadimos.gr  .