ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΕΔΩ!

Θησέως 12-14, 2ος όροφος

 

105 62  Σύνταγμα, ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΑΣ

info@selection-travel.gr

Tel: +30 210 3236130

Fax: +30 210 3236131

 

 

ΙΟΡΔΑΝΙΑ
   Τα αρχαία θαύματα και ο Λόρενς της Αραβίας

 

  5 μέρες

 

 

Αμμάν, Γέρασα, Νεκρά Θάλασσα, Βηθανία/Ποταμός Ιορδάνης, Διαμονή στην έρημο Ουάντι Ραμ, Πέτρα

 

 

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Το Βασίλειο των παραδόσεων, των Ελληνορωμαϊκών μνημείων, του ρομαντισμού της ερήμου, των τουριστικών θέρετρων της Νεκράς Θάλασσας, των αγορών με χαλιά και αραβουργήματα - όλα αυτά είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των πολλών για τα οποία φημίζεται η χώρα.

Ακολουθήστε τα ταξιδιωτικά σας όνειρα, κάνοντας βόλτες με καμήλες στην έρημο, σαφάρι στην ξακουστή Πέτρα ή spa στις πολυτελείς μονάδες της Νεκράς Θάλασσας!  

 

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Αμμάν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη στην δυναμική πρωτεύουσα - σύγχρονη και αρχαία μαζί - που απλώνεται σε δεκαεννέα λόφους με τα όμορφα μπεζ και λευκά σπίτια της κτισμένα σε σχήμα τεράστιου καραβόπανου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Αμμάν - Γέρασα - Νεκρά Θάλασσα

Η σημερινή ξενάγησή μας στο Αμμάν αρχίζει από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του ναού του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Ομεϋαδών. Στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, το ωδείο και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερικά). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Γέρασα, την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε την οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, τα θέατρα, τον ναό της Αρτέμιδος κ.ά. Συνεχίζουμε για τη Νεκρά Θάλασσα - μια μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαμηλότερο δηλαδή σημείο της γης. Καθώς η περιεκτικότητα σε αλάτι φθάνει το 34,2% (9,6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αλάτι από τον ωκεανό), καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο νερό και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά της βάθη, εξ ου και το όνομα Νεκρά Θάλασσα. Μη χάσετε την ευκαιρία να "κολυμπήσετε" και γνωρίσετε τις ιαματικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης, που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση και ωφελούν το σώμα με πολλαπλούς τρόπους! Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Νεκρά Θάλασσα - Βηθανία/Ποταμός Ιορδάνης - Ουάντι Ραμ

Πρωινή αναχώρηση για τη Βηθανία, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ιορδάνη και θεωρείται ο τόπος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς. Συνεχίζουμε για το Ουάντι Ραμ, την "Κοιλάδα του Φεγγαριού", την έρημο του Λόρενς της Αραβίας. Με Jeep 4x4 θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι με την πολύχρωμη άμμο και θα έχουμε την ευκαιρία να διανυκτερεύσουμε σε ένα μοναδικό Camp στην έρημο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ουάντι Ραμ - Πέτρα, Ξενάγηση

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, που υπήρξε πρωτεύουσα του νομαδικού λαού των Ναβαταίων. Περπατώντας στο φαράγγι (Σικ) θα φθάσουμε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Θα δούμε επίσης τον δρόμο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, τον βυζαντινό Καθεδρικό ναό και την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Πέτρα - Αμμάν - Αθήνα 

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Αμμάν και πτήση για την Αθήνα.

 

 

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι

 

 

 

5 μέρες

Τιμή κατ' άτομο

για τις 15 πρώτες συμμετοχές                                                                   Δίκλινο                     Διαφορά Μονόκλινου

7/7, 28/7, 11/8, 25/8, 8/9, 22/9, 6/10, 27/10, 10/11, 17/11, 8/12                              775€                                   + 180€

 

 

 

 Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Royal Jordanian

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και Camp στο Ουάντι Ραμ

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Πρόγευμα και 4 δείπνα εντός ξενοδοχείων)

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • Τζιπ σαφάρι (2 ώρες) στο Ουάντι Ραμ

 • 700 μέτρα βόλτα με άλογα στην Πέτρα

 • Ελληνόφωνος αρχηγός-ξεναγός

 • Φ.Π.Α

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν περιλαμβάνονται 

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: € 295

 • Έκδοση βίζας

 • Φιλοδωρήματα, τοπικοί φόροι (πληρώνονται τοπικά στον συνοδό σας): € 60

 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

Σημειώσεις

• Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων

• Επιβάρυνση για 10-14 άτομα: + € 50

• Επιβάρυνση για ξενοδοχεία 5*: + € 280

• Σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετοχών υπερβεί τα 15 άτομα (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού) πιθανόν να υπάρξει αύξηση στον ναύλο του αεροπορικού εισιτηρίου

• Απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ